Стартовий захід для координаторів проектів Еразмус+ у Брюсселі

4 Грудня, 2018

29 листопада 2018 року старший викладач кафедри Кунцевич Марія Павлівна прийняла участь у стартовому заході для координаторів проектів-переможців програми Erasmus+ у Брюсселі, представивши освітній проект “600115-EPP-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE Впровадження в Україні цінностей Європейського Союзу” (напрям Модуль Жана Моне), що реалізовується в Сумському державному університеті з 1 вересня 2018 року.

Зустріч була організована Виконавчим агентством ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури з метою надання учасникам інформаційної та організаційної підтримки у реалізації проектів та виконанні грантових угод. Також стартовий захід був чудовою можливістю для учасників започаткувати нові наукові контакти та обмінятися досвідом проектної та викладацької діяльності, налагодити співпрацю із потенційними партнерами та представниками виконавчого агентства щодо ефективного менеджменту. Участь у заході взяли 230 представників проектних команд Erasmus+ з усього світу.

Франсуа Віллекенс, голова відділу А2 ЕАСЕА, у своїй презентації надав інформацію про результати цьогорічного конкурсу, наголосивши на тому, що якість заявок від України значно покращилася і цьогоріч Україна має 3-е місце за кількістю підтриманих заявок серед держав-нечленів Європейського Союзу і 4-е місце у світовому рейтингу підтриманих грантів. Україна також зайняла 2-е місце за кількістю поданих заявок.

Сантьяго Гуітерес-Хіменес у своїй доповіді розкрив питання, пов’язані із укладенням грантових угод і рішень про присудження гранту, із внесенням змін і доповнень до них та політикою щодо обов’язкової візуалізації внеску ЄС і розповсюдження результатів проектів для різних цільових аудиторій. Eдіт Генсер представила вимоги щодо розповсюдження результатів проектів і їхнього використання.