Участь у Круглому столі «Європейські цінності для нової української школи»

9 Листопада, 2019

01 листопада 2019 року у Запорізькому національному університеті відбувся Круглий стіл «Європейські цінності для нової української школи». Ініціаторами заходу виступила група виконавців проєкту EUVOLIA  (Європейські цінності у художніх текстах) Програми імені Жана Моне 599918-ЕРР-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE. Співорганізаторами Круглого столу стали Проєкти Програми імені Жана Моне «Загальноєвропейська конвергенція правових, економічних та культурних засад попередження корупції» та «Європейська проєктна культура», Запорізьке обласне товариство дослідників історії і культури Центральної та Східної Європи, Українська асоціація викладачів і дослідників європейської інтеграції та Український шекспірівський центр.

Програма Круглого столу передбачала низку сесійних засідань, присвячених обговоренню підходів до прищеплення європейських цінностей у школі, європейським цінностям у парадигмі міжкультурної комунікації та міфам і фактам про європейські цінності. Координаторка проєкту 600115-EPP-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE «Впровадження в Україні цінностей Європейського Союзу» Владислава Завгородня та виконавиця проєкту Анна Славко також долучились до участі у заході.

За результатами обговорення у рамках Круглого столу було сформовано рекомендації щодо впровадження ціннісно-орієнтованого підходу у викладанні дисциплін гуманітарного циклу. Учасники заходу отримали відповідні сертифікати.