Участь викладача кафедри у міжнародній конференції в Молдові

14 Листопада, 2019

Старший викладач кафедри міжнародного, європейського права та цивільно-правових дисциплін Євген Самойленко та професор кафедри конституційного права, теорії та історії держави і права Сергій Дегтярьов взяли участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Міжетнічні взаємодії в етноконтактній зоні (Восьмі читання пам’яті І.А. Анцупова)». Захід проходив із 30 жовтня по 1 листопада 2019 року в м. Тараклія (Республіка Молдова) та був організований редакцією міжнародного історичного журналу «Русин», Національним дослідницьким Томським державним університетом і Тараклійським державним університетом ім. Гр. Цамблака.

На порядок денний згідно з програмою роботи конференції було винесено два головні питання:

– поліетнічність Карпато-Дністровських земель: етнічна самосвідомість, міжетнічні відносини, взаємодія культур, демографічні процеси;

‑ міжетнічне прикордоння: проблема діалогу культур; міжетнічні взаємодії в зонах контактів та етнічна ідентичність.

Викладачі за допомогою скайп-зв’язку представили свою доповідь на тему «Питання про підкарпатських русинів в документах Ліги Націй (1920-1933 рр.)».

Після проведення конференції її програмний комітет прийняв рішення рекомендувати до публікації в журналі «Русин» статтю С. Дегтярьова та Є. Самойленка, виконану за матеріалами їхньої доповіді. Журнал індексується в наукометричних базах Scopus та Web of Science Core Collection.