Старший викладач кафедри Самойленко Є.А. взяв участь у написанні 2-го тому Енциклопедії міжнародного права

24 Квітня, 2018

В останні роки «енциклопедичний» рух в царині міжнародного права набув значного розвитку у світі. У 1998 році відбулося чергове перевидання 3-томної французької монументальної праці «Каталог міжнародного права» («Annuaire français de droit international»), у 2005 році – друге видання Словника міжнародного права Японського інституту міжнародного права («国際関係法辞典»), а також перевидання французького 4-томного «Довідника міжнародного права» («Dalloz Répertoire de droit international») та німецького «Довідника міжнародного права» («Wörterbuch des Völkerrechts»), у 2009 році – третє видання «Енциклопедичного словника міжнародного права Пері та Гранта» («Parry & Grant Encyclopaedic Dictionary of International Law»), а у 2012 році – друге видання 10-томної «Енциклопедії міжнародного публічного права Макса Планка» («The Max Planck Encyclopedia of Public International Law»).

У березні 2018 року вийшов у світ другий том фундаментального видання «Енциклопедія міжнародного права». Видання здійснене за редакцією Директора Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, академіка Національної академії наук України Ю. Шемшученка та відомого фахівця у сфері міжнародного права доктора юридичних наук, професора, члена-кореспондента Національної академії правових наук України В. Денисова.

За задумом і підходом авторського колективу українська «Енциклопедія міжнародного права» охоплює всі основні поняття, теми і категорії сучасного міжнародного права. Енциклопедія міжнародного права є першим в Україні систематичним викладом змісту міжнародно-правових термінів і категорій. Міжнародно-правова термінологія розташована за алфавітним принципом, а другий том видання охоплює літери від «Е» до «Л».

Старший викладач кафедри міжнародного, європейського та екологічного права Самойленко Є.А. долучився до написання 2-го тому Енциклопедії міжнародного права. Він є автором 6 статей: «Комісія міжнародного права ООН», «Компенсація», «Компроміс», «Конвенція ООН з морського права 1982», «Конвенція про спеціальні місії 1969», «Консенсус».