Участь у тренінгу для правозахисників “Союзники: Школа солідарності з ЛГБТІ”

31 Травня, 2018

27-29 травня Кунцевич Марія Павлівна взяла участь у триденному тренінгу для правозахисників “Союзники: Школа солідарності з ЛГБТІ”, організованому міжнародною неурядовою громадською організацією “Freedom House” . Відбір учасників проводився на конкурсній основі, участь у якому взяли близько 50 осіб. Безпосередніми учасниками заходу стали представники різних сфер: громадські активісти, медіа-працівники, правознавці та журналісти.

Програма тренінгу передбачала декілька тематичних напрямів, зокрема: “Основи прав людини – порушення прав ЛГБТІ людей (кейси та обговорення)”, “Вивчення справ: дискримінація, мова ненависті, злочини на ґрунті ненависті”, “Загальнодоступні інструменти захисту прав людини”, “Вступ до опанування доступними інструментами захисту прав людини у випадках дискримінації за ознаками СОГІ”, “Підтримка трансгендерних та інтерсекс людей”, “Основи персональної та групової фізичної безпеки: холістичний підхід до безпеки, концепція ризику, оцінювання ризиків, оцінювання загроз”, “Основи публічного виступу” та інші.

У якості тренерів виступили відому українські правозахисники, ЛГБТІ-активісти та представники неурядових громадських організацій, в тому числі Amnesty International, “Точка опори”, Української Гельсінської спілки з прав людини. Тренінг було проведено та організовано на дуже високому рівні, що було відмічено усіма учасниками.