Літня школа професійного розвитку «Непозитивістська теорія права: проблеми методології та методики викладання»

З 9 по 13 липня 2024 року тривала Літня школа професійного розвитку «Непозитивістська теорія права: проблеми методології та методики викладання», яка проводилася з метою підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти. Доцентки Марія Плотнікова та Анна Славко були відібрані для участі в цьому заході.

Експертами і лекторами школи виступили дослідники, які мають багатий як теоретичний, так і практичний досвід у царині конституційного права та теорії права: Микола Козюбра, Володимир Венгер, Олексій Цельєв та Юлія Матвєєва. Програма заходу охоплювала обговорення сутності права і прав людини, справедливості як фундаментальної властивості права, людської гідності як першооснови права, стану загальнотеоретичної правничої освіти тощо. Також у рамках школи було презентовано монографію «Правова аргументація: загальнотеоретична характеристика». Практичним результатом школи стала розробка модельних силабусів правничих курсів.

Літня школа професійного розвитку відбулася за організації НУ «Києво-Могилянська академія» та за сприяння Програми підтримки ОБСЄ для України в рамках проєкту «Сприяння підходам, заснованим на правах людини, у вищій, юридичній та шкільній освіті», який реалізовується за рахунок позабюджетних внесків країн-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Випускники школи отримали відповідні сертифікати.

Дякуємо організаторам за запрошення на чудовий захід, який змушує переосмислити підходи до викладання правничих дисциплін!