Участь у конференції щодо боротьби зі злочинами ненависті проти ЛГБТ в Україні

29 Березня, 2018

23 лютого 2018 року старший викладач кафедри Кунцевич Марія Павлівна прийняла участь у конференції “Виклик без відповіді: злочини ненависті проти ЛГБТ в Україні”, організована Правозахисним ЛГБТ Центром “Наш світ” та Українською Гельсінською спілкою з прав людини у м. Київ.

В конференції взяли участь понад 150 правників, правозахисників, ЛГБТ активістів, співробітників Національної поліції України, представників інших громадських та урядових організацій, дипломатів і політиків. З вітальними промовами до учасників заходу виступили виконавчий директор УГСПЛ Олександр Павліченко, генеральний доповідувач ПАРЄ з питань прав ЛГБТ Піт де Бруйн, представниця українського омбудсмана Аксана Філіпішина, народна депутатка України Світлана Заліщук, представники британського та канадського посольств, а також, за допомогою відеозвернення, комісар з прав людини Ради Європи Нілс Муйжніекс.

Всі учасники підкреслювали очевидну актуальність посилення боротьби зі злочинами ненависті на тлі різкого зростання агресивних гомофобних нападів на ЛГБТ заходи, організації та окремих активістів в Україні в останні роки. Були обговорені, зокрема, практичні проблеми, які постають перед слідчими та суддями при розслідуванні злочинів ненависті проти ЛГБТ – на погляд організаторів конференції, дуже важливим було те, що у конференції взяли участь представники слідчих управлінь зі всіх областей України, а також адвокати, які стикаються з цими проблемами безпосередньо у своїй повсякденній роботі.