Модуль «Правове забезпечення співробітництва України і ЄС в сфері зовнішньої і безпекової політики» в рамках кафедри Жана Моне з економічної політики ЄС та громадянського суспільства»

12 Квітня, 2021

З 1 вересня 2020 року в Сумському державному університеті реалізується проєкт «Кафедра Жана Моне з економічної політики ЄС та громадянського суспільства (619878-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR) (2020-2023)» під керівництвом академічного координатора Олександра Кубатка в рамках програми Еразмус+ за підтримки Виконавчого Агентства ЄС з питань освіти та культури.

Серед відповідальних виконавців проєкту від Сумського державного університету – завідувачка кафедри МЄПЦПД Владислава Завгородня. З квітня 2021 року для студентів спеціальності «Міжнародне право» на виконання проєкту розпочато викладання змістовного модулю «Правове забезпечення співробітництва України і ЄС в сфері зовнішньої і безпекової політики». Студенти прослухають лекції та обговорять на практичних заняттях основні юридичні аспекти спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС, питання створення в ЄС простору свободи, безпеки і правосуддя. Предметом детального вивчення стане також політична частина Угоди про асоціацію Україна-ЄС, проблеми імплементації в Україні aquis ЄС та гармонізації законодавства України з правом ЄС.