Осіння школа «НАТО-2030: можливості, загрози та співпраця»

2 Жовтня, 2021

27-28 вересня у Конгрес-центрі СумДУ відбулася Осіння школа «НАТО-2030: можливості, загрози та співпраця», яку організував Центр дослідження регіональної безпеки СумДУ за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. До заходу долучилися студенти спеціальності «Міжнародне право», які впродовж двох днів вивчали та обговорювали динаміку підтримки НАТО в Україні, гібридні виклики євроатлантичного простору та інші актуальні питання.

Спікерами заходу виступили топові експерти з питань євроатлантичної тематики: Сергій ДЖЕРДЖ, голова Громадської ліги Україна-НАТО, Володимир ДУБОВИК, директор Центру міжнародних досліджень, Євген МАГДА, директор Інституту світової політики. Вони виступили з лекціями, взяли учать у панельній дискусії та провели тематичні семінари, що стосувалися ключових безпекових тенденцій в Україні і світі, сучасного стану відносин України і НАТО, а також стратегії НАТО-2030.

За допомогою засобів відео-зв’язку присутніх привітали доктор Петр ЛУНЯК, заступник начальника управління громадської дипломатії НАТО, та Вінета КЛЯЙНЕ, директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Програму школи успішно виконали 12 студентів-міжнародників, які отримали відповідні сертифікати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Щиро дякуємо Центру досліджень регіональної безпеки СумДУ та особисто його керівнику пану Миколі НАЗАРОВУ за всебічну підтримку та постійне сприяння у розвитку професійних компетентностей майбутніх юристів-міжнародників.