Підсумки викладання змістовного модулю «Правове забезпечення співробітництва України і ЄС в сфері зовнішньої і безпекової політики» у 2022 році

7 Липня, 2022

Завершено другий цикл викладання змістовного модулю «Правове забезпечення співробітництва України і ЄС в сфері зовнішньої і безпекової політики» для студентів 2-го курсу спеціальності «Міжнародне право». Модуль є частиною проєкту «Кафедра Жана Моне з економічних політик та громадянського суспільства ЄС (619878-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR) (2020-2023)» за підтримки Виконавчого Агентства ЄС з питань освіти та культури. У рамках модулю здобувачі освіти прослухали лекції та обговорили на практичних заняттях основні юридичні аспекти спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС, питання створення в ЄС простору свободи, безпеки і правосуддя, першу спільну оборонну стратегію «Стратегічний компас ЄС» 2022 року, проблеми імплементації в Україні aquis ЄС та гармонізації законодавства України з правом ЄС.

Підсумком модуля стали презентації досліджень студентів на актуальні теми, зокрема, щодо співробітництва ЄС з ООН і НАТО, санкційної політики ЄС, діяльності спеціальних місій ЄС тощо. Приємно відзначити, що окремі результати студентських досліджень також були презентовані на науково-практичних конференціях. Зокрема, Юлія Негрій взяла участь у VІ Міжнародній науково-практичної конференції «Реформування правової системи в контексті євроінтеграційних процесів», а Тамара Баранюк – у ІІІ Всеукраїнській науково-методичній конференції «Ціннісно-орієнтований підхід в освіті і виклики євроінтеграції».