Вебінар «Права ВПО. Статус осіб, які потребують тимчасового захисту, в ЄС»

13 Травня, 2023

6 травня 2023 року відбувся вебінар «Права ВПО. Статус осіб, які потребують тимчасового захисту, в ЄС». Захід був частиною онлайн-школи «Міграційне право ЄС», яка реалізується у рамках освітнього проєкту з науковою складовою 101098859-EU4Migration-ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH-UA-IBA / ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH «Міграційна політика та право ЄС у контексті цілей сталого розвитку» напряму «Жан Моне» програми Еразмус+.

Запрошеним експертом заходу став Володимир Білоха, старший юрист Полтавського міжрегіонального офісу Благодійного фонду «Право на захист». Він розповів про основні виклики, з якими стикаються юристи фонду під час надання допомоги ВПО та про законодавчі новели, які стосуються відшкодування шкоди, завданої російською агресією.

Друга частина вебінару була присвячена правовому статусу осіб, які потребують тимчасового захисту, в ЄС. На основі законодавства ЄС та правозастосовної практики було проаналізовано результати першого року реалізації механізму тимчасового захисту, його переваги для українців та основні виклики, з якими стикнулись українські мігранти в ЄС.

Дякуємо всім учасникам за інтерес до наших активностей та запрошуємо долучатись до наших заходів у майбутньому.