Відбувся науково-практичний круглий стіл на тему: «Правове регулювання фінансових послуг: національний, європейський, глобалізаційний виміри»

30 Січня, 2023

27 січня 2023 року на базі Навчально-наукового інституту права Сумського державного університету відбувся Науково-практичний круглий стіл на тему: «Правове регулювання фінансових послуг: національний, європейський, глобалізаційний виміри». У зв’язку із складною безпековою ситуацією на території України захід було проведено онлайн.

Співорганізаторами заходу виступили Науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г.Бурчака НАПрН України та Українська асоціація викладачів і дослідників європейської інтеграції .

До роботи круглого столу долучилися представники Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г.Бурчака НАПрН України,  Львівського національного університету природокористування, Національного авіаційного університету, Державного біотехнологічного університету, Одеського національного університету та інших навчальних закладів.

Серед ключових тем обговорення були наступні: про популяризацію державою криптовалют і криптоматів серед громадян України; нормативно-правові засади  державного регулювання обороту віртуальних активів: теоретичний аспект; щодо юрисдикційної форми захисту від фінансового фітингу; участь громадськості на етапі нормотворення у сфері захисту прав споживачів фінансових послуг у ЄС та в Україні.

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту 619998-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Європейські стандарти захисту прав споживачів фінансових послуг» за програмою Еразмус+ напрям Жана Моне.

Із збірником матеріалів круглого столу можна ознайомитися за посиланням.

Більше інформації про захід можна дізнатись на сторінках за посиланням:

Європейські стандарти захисту прав споживачів фінансових послуг

https://www.facebook.com/eufinpro