Відкрита лекція головного спеціаліста відділу судової роботи та міжнародно-правової допомоги Північно-східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

17 Травня, 2022

16 травня 2022 р. в Навчально-науковому інституті права в рамках залучення фахівців практиків до освітнього процесу відбулася відкрита лекція головного спеціаліста відділу судової роботи та міжнародно-правової допомоги Північно-східного міжрегіонального управління міністерства юстиції м. Суми – Дмитренко Яни Олегівни на тему: «Основні положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Практика її застосування».  Захід відвідали студенти спеціальностей «Право» і «Міжнародне право», викладачі кафедри міжнародного, європейського права та порівняльного правознавства.

Під час лекції обговорювалися основні положення ЄКПЛ та практика її застосування, зміст окремих статей ЄКПЛ, критерії прийнятності індивідуальної заяви, основні помилки які допускають заявники при подачі індивідуальної скарги до ЄСПЛ. Крім того, Яна Олегівна розповіла про специфіку роботи  відділу судової роботи та міжнародно-правової допомоги, можливості проходження практики студентами та подальшого працевлаштування у Північно-східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції України.

Щиро дякуємо Яні Олегівні за цікавий виступ і сподіваємося на подальше співробітництво!