Вітаємо переможців Турніру меморандумів!

8 Січня, 2021

З 4 по 28 грудня в рамках реалізації освітнього проєкту «600115-EPP-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE Впровадження в Україні цінностей Європейського Союзу», програма Еразмус+ напрям Жана Моне за підтримки Виконавчого агентства Європейського Союзу з освіти, аудіовізуальних засобів та культури був проведений Турнір меморандумів «Толерантність, людська гідність та недискримінація як цінності ЄС».

У Турнірі взяли участь команди студентів та учнів старших класів закладів освіти з м. Києва, Сумської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської областей. Основною метою заходу стало виховання поваги до людської гідності та випробування майбутніми правниками передбачених українським законодавством механізмів захисту особи від дискримінації.

Суддями турніру виступили знані юристи-професіонали:

  • Анатолій Чернявський (голова журі) – головний спеціаліст-юрисконсульт супроводу юридичного управління департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради, канд. юрид наук з міжнародного права;
  • Олена Осіпова – суддя Сумського окружного адміністративного суду;
  • Тетяна Старцева –  адвокатка, юристка ТОВ “Дешунін і партнери” (м. Київ).

28 грудня відбувся онлайн підсумковий захід Турніру, де були оголошені його результати, а від імені колегії журі враження від меморандумів команд озвучила пані Олена Осіпова.

За результатами оцінювання переможцями стали:

  • в номінації «Кращий учнівський меморандум» – команди «Молодь за демократію» Глибокобалківського навчально-виховного комплексу та команда «Єдність» Сумського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №21 Сумської міської ради (дипломи І ступеня);
  • в номінації «Кращий студентський меморандум» – команди «Особлива думка» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ (диплом І ступеня), «Праволюби» Ужгородського національного університету імені Юрія Федьковича, «Юридична клініка «Довіра» Сумського національного аграрного університету (дипломи ІІ ступеня) та команди «Українки» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ і «Хранителі рівності» Сумського державного унівесритету (дипломи ІІ ступеня).

Переможці отримали відповідні дипломи та сертифікати на придбання книг в одному з провідних видавництв України.

Висловлюємо найщирішу вдячність Черкаській міській раді та особисто міському голові Черкас Анатолію Бондаренку, Сумському окружному адміністративному суду – за всебічну підтримку ціннісно і практично орієнтованої юридичної освіти та розвитку талановитої студентської і учнівської молоді; шановним членам журі – за докладені зусилля, справедливе оцінювання та розгорнуті коментарі до меморандумів; керівникам команд за їхню організаційну роботу та просування європейських цінностей в освітньому процесі!