Другий рік викладання в рамках Кафедри Жана Моне

27 Квітня, 2022

З 1 вересня 2020 року в Сумському державному університеті реалізується проєкт «Кафедра Жана Моне з економічних політик та громадянського суспільства ЄС (619878-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR) (2020-2023)» під керівництвом академічного координатора Олександра Кубатка в рамках програми Еразмус+ за підтримки Виконавчого Агентства ЄС з питань освіти та культури.

Серед членів команди проєкту – завідувачка кафедри міжнародного, європейського права та порівняльного правознавства Владислава Завгородня.

З 26 квітня 2022 року розпочато викладання змістовного змістовного модулю «Правове забезпечення співробітництва України і ЄС в сфері зовнішньої і безпекової політики» для студентів 2-го курсу спеціальності «Міжнародне право». Як і минулого року, студенти прослухають лекції та обговорять на практичних заняттях основні юридичні аспекти спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС, питання створення в ЄС простору свободи, безпеки і правосуддя, політичну частину Угоди про асоціацію Україна-ЄС, проблеми імплементації в Україні aquis ЄС та гармонізації законодавства України з правом ЄС. Питання модулю стали сьогодні особливо актуальними з огляду на нову реальність: спільну позицію ЄС щодо агресії Російської Федерації проти України, ухвалення в березні 2022 року Стратегічного компасу ЄС – першої спільної оборонної стратегії Союзу, перспектив розгляду заявки України на членство в ЄС.