Підсумки першого циклу викладання дисципліни «Цінності права Європейського Союзу»

22 Лютого, 2019

Підсумки першого циклу викладання дисципліни «Цінності права Європейського Союзу» у 2018/2019 навчальному році в рамках освітнього проєкту «600115-EPP-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE Впровадження в Україні цінностей Європейського Союзу»

У осінньому семестрі 2018/2019 навчального року студенти освітнього ступеня «баклавр» спеціальності «Право» денної, заочної та дистанційної  форм навчання мали змогу долучитися до вибіркового курсу «Цінності Європейського Союзу». Курс реалізується в рамках освітнього проєкту «600115-EPP-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE Впровадження в Україні цінностей Європейського Союзу», за підтримки Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (ЕАСЕА), напряму Модуль Жана Моне програми Erasmus+.

Викладання у двох навчальних групах студентів 3-го курсу, які обрали дисципліну для вивчення забезпечували завідувач кафедри Владислава Завгородня (лектор), старший викладач кафедри і академічний координатор проєкту Марія Кунцевич та асистент кафедри Анна Славко.

Навчальний курс охоплює різнобічну тематику від становлення і розвитку європейської цивілізації та її ціннісних орієнтирів до сучасних стандартів захисту прав людини в ЄС, протидії дискримінації, забезпечення рівності, толерантності, поваги до людської гідності та верховенства права.

Основною особливістю навчання і викладання на курсі є застування ціннісно-орієнтованого підходу, інноваційних інтерактивних методів навчання (ціннісних кейсів, навчальних дискусій та дебатів, квестів та ділових ігор).

Поєднання практико орієнтованого підходу та наукового дослідження дозволило досягнути високої результативності навчання. Крім того, студенти виявили велику зацікавленість до проблематики курсу, що знайшло свій прояв, зокрема науково-дослідній роботі, участі в науково-практичних конференціях підготовці робіт на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальностей «Право» та «Міжнародне право».

За підсумками викладання командою освітнього проєкту було проведено анкетування студентів, яке продемонструвало високий рівень задоволеності здобутими в рамках курсу знаннями і компетентностями. Крім того, здобувачі освіти висловили низку побажань, які будуть враховані розробниками курсу при його подальшому вдосконаленні.