Відбувся Тренінг для кураторів та консультантів юридичних клінік

21 Травня, 2022

20 травня 2022 року у Навчально-навковому інституті права відбувся Тренінг для кураторів та консультантів юридичних клінік в рамках виконання Освітнього проекту 619998-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Європейські стандарти захисту прав споживачів фінансових послуг».

Під час тренінгу спікери говорили про практику консультування у сфері фінансових послуг, особливості виконання кредитних зобов’язань в період воєнного стану, ризики споживачів в сфері мікрокредитування та психологічні методи роботи з клієнтами під час надання консультацій в сфері фінансових послуг.

Спікерами на заході виступили::

Олександр Солдаткін, адвокат, тема виступу: “Практика захисту прав споживачів фінансових послуг у сфері мікрокредитування” (презентація)

Світлана Семіног, науковий співробітник відділу міжнародного приватного права та правових проблем євроінтеграції Науководослідного інституту приватного права і підприємництва імені академіка Ф. Г. Бурчака Національної академії правових наук України (м. Київ), кандидат юридичних наук, тема виступу: “Захист прав позичальників за договором споживчого кредиту в умовах воєнного стану”

Людмила Руденко, кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри адміністративного, господарського права та фінансовоекономічної безпеки Сумського державного університету, керівник юридичної клініки Сумського державного університету, тема виступу: “Практика надання консультацій юридичною клінікою СумДУ у період воєнного стану”

Анна Яковенко, практикуючий психолог, судовий експерт, тема виступу: “Психологічні аспекти підготовки та надання консультацій в сфері захисту прав споживачів фінансових послуг”

До заходу долучилися куратори та консультанти юридичних клінік Бердянського університету менеджменту і бізнесуНУБІП , Дніпровського гуманітарного університету, Університету митної справи та фінансівНаціонального університету «Чернігівська політехніка» та Сумського державного університету.

Учасники тренінгу студенти-консультанти юридичних клінік обговорили практичні аспекти консультування на прикладі конкретного кейсу та склали алгоритм консультування за запропонованою фабулою. А також обмінялися досвідом роботи юридичних клінік під час воєнного стану.

Із відеозаписом заходу можна ознайомитися на сторінці проєкту у фейсбук.

Команда проєкту висловлює вдачність спікерам та учасникам тренінгу!