Завершила свою роботу онлайн-школа з міграційного права ЄС

16 Травня, 2023

З 8 квітня по 13 травня 2023 року тривала онлайн-школа «Міграційне право ЄС», організована у рамках реалізації освітнього проєкту з науковою складовою «101098859-EU4Migration-ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH-UA-IBA / ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH «Міграційна політика та право ЄС у контексті цілей сталого розвитку» напряму «Жан Моне» програми Еразмус+.

Школа передбачала інтенсивну роботу над найбільш актуальними проблемами міграційного права ЄС. Зокрема, було досліджено історію міграційних процесів в Європі, інституції, які діють у сфері міграції, основні положення шенгенського права та захист прав людини в міграційних процедурах.

Лекторами школи виступили учасники проєктної команди: Анатолій Гончаренко, Ольга Швагер, Владислава Завгородня та Анна Славко. Також у рамках школи відбувся вебінар «Права ВПО. Статус осіб, які потребують тимчасового захисту, в ЄС», лектором якого виступив Володимир Білоха, старший юрист Полтавського міжрегіонального офісу Благодійного фонду «Право на захист».

Загалом для участі у школі зареєструвались більше 70 осіб, проте успішно завершити навчання змогли лише більше 40 учасників, які представляли як юридичну професійну спільноту (адвокати, слідчі, юрисконсульти, викладачі), так і більш широкі верстви населення (школярі, вчителі загальноосвітніх шкіл тощо).

Дякуємо за цікавість до нашого заходу та запрошуємо до участі у наших наступних активностях!